یک باور اشتباه در بین بعضی از افراد وجود دارد که فکر میکنند وقتی دسترسی یکسری از صفحاتی را در فایل ربوتس بستن، باید آن را نوایندکس هم بکنند, در صورتیکه که در اکثر مواقع، نوایندکس شدن بر روی آن صفحات، اعمال نمیشود!
مگر غیر از این است که وقتی دسترسی یک صفحه را با فایل ربوتس میبندید، دیگر ربات های گوگل اجازه کراول اون صفحه را ندارند؟ خب وقتی که اجازه کراول آن صفحه را نداشه باشند، چطور میخواهند متوجه شوند که آن صفحه، دارای تگ نوایندکس است یا نه؟! پس نوایندکس کردن صفحات بعد از اینکه آنها را در ربوتس Disallow کردید، کار منطقی نیست!
‼️ این موضوع را هم بدانید که وقتی دسترسی یک صفحه ای را از طریق فایل ربوتس میبندید، دلیل بر نوایندکس کردن ان صفحه نیست!
بک لینک های سایدبار، به بک لینک هایی گفته میشود که در قسمت سایدبار و فوتر سایت قرار میگیرد که یعنی شما به اندازه کل صفحات آن سایت، بک لینک دریافت میکنید. برای مثال اگر به یک سایتی که 500 صفحه داشته باشد، سفارش بک لینک سایت واید فوتر را بدهید، 500 بک لینک از آن سایت به دست می آورید. این حجم بالای بک لینک از یک دامنه، باعث شده تا اکثریت به این باور باشند که بک لینک های سایت واید، باعث افت رتبه میشوند.
برای پی بردن به جواب این سوال، باید وضعیت بک لینک سایت های حوزه خودتان را بررسی کنید. برای مثال حوزه هایی مثل گردشگری یا طراحی سایت، به راحتی میتوانند از بک لینک های سایت واید (البته با برنامه درست) استفاده کنند. چرا؟ چون بقیه سایت های این حوزه هم از بک لینک های سایت واید استفاده کردند و هوش مصنوعی گوگل هم به خوبی با این موضوع آشناست و میداند که بک لینک سایت واید در این حوزه ها، رایج است.
‼️ ولی اگر شما، بک لینک های رقبای خودتان را بررسی کردید و از هیچ بک لینک سایت وایدی استفاده نکردند، شما هم به سمت بک لینک سایت واید نروید.
دو رپورتاژ رو در نظر بگیرید:
1️⃣ رپورتاژی را در داخل یک رسانه ای منتشر کردید و یک لینک را به سایت خودتان دادید و دو لینک دیگر را به دو سایت دیگر.
2️⃣ رپورتاژ در یک رسانه ای منتشر کردید که هر سه لینک را به سایت خودتان زدید.
✳️ شناسایی رپورتاژ نوع دوم برای ربات های گوگل، به راحتی آب خوردن است! در نوع اول و حتی اگر ربات های گوگل، تشخیص داده باشند که این پست یک رپورتاژ است، باز هم برایشان سخت است که بفهمند کدام یک از این سه سایت، این رپورتاژ را خریده.
❎ پس حالت ایده آل، نوع دوم است؛ یعنی رپورتاژی که یک لینک را برای سایت خودتان زدید و دو لینک دیگر را به سایت های دیگر.
‼️ البته برای اینکه باز هم طبیعی تر جلوه دهید، باید در بعضی از رپورتاژها هم دو یا سه لینک را به سایت خودتان بدهید. پس باز هم اینطور نیست که از همه رپورتاژ ها باید فقط یک لینک به سایت خودمان بزنیم!
یکی از روشهای غیر اخلاقی که متاسفانه برخی از سئوکارها انجام میدن، استفاده از روش های سئو منفی هستش؛ به اینصورت که مثلا با اجرا کردن روش های مختلف که اکثریت هم مربوط به آف پیج میشه، سعی میکنند تا رقبای خودشون رو درگیر جریمه یا پنالتی کنن. یکی از همین روش ها، بک لینک زدن به صفحات 404 هستش.
✳️ ولی الان دیگه بک لینک زدن به صفحات 404 هیچ تاثیر منفی بر روی رتبه بندی نداره؛ جدیدا گوگل اعلام کرده که این دسته از بک لینک ها که به صورت اسپم هستن، کاملا توسط ربات های گوگل ایگنور میشن و هیچ گونه تاثیری بر روی سایت شما نمیزاره.
‼️ با این توضیحات، یعنی اینکه نیاز نیست این نوع بک لینک ها رو شناسایی و دیساوو کنین. ولی کار از محکم کاری عیب نمیکنه. پس باز هم بهتره که برای محکم کاری، بعد از شناسایی این بک لینکها، اونها رو دیساوو کنین.
خیلی از دوستان سئوکار هستند که اعتقاد دارن هر چقدر عمر یه دامنه بیشتر باشه، میتونه توی رتبه بندی هم تاثیر بزاره. برای همین به سراغ خرید دامنه هایی میرن که از قبل توسط یه نفر دیگه ثبت شده. اگر از این دید به عمر دامنه نگاه میکنین، باید گفت که عمر دامنه تاثیر نداره. اینکه شما یک دامنه ای که یه سال پیش ثبت شده (هیچ فعالیتی نداشته) رو بخرین و فکر کنین که توی رتبه بندی تاثیر میزاره، اشتباست!
✳️ درواقع عمر هر دامنه، از زمانی محاسبه میشه که صفحاتش ایندکس شدن و شروع به فعالیت کرده. برای مثال دو سایت در حوزه فروش لوازم ورزشی رو تصور کنین که یکی چند ماه راه اندازی شده و یکی هم دو سال و هر دو هم به صورت مستمر، در حال فعالیت هستن. اینجا میشه گفت اون سایتی که قدیمی تره، میتونه رتبه های بهتری داشته باشه.
❎ ولی این موضوع رو هم یادتون باشه که صرف قدیمی بودن یک سایت، دلیل بر این نمیشه که قابل رقابت نباشه. عمر دامنه، یکی از نکات خیلی ضعیف توی رتبه بندی هستش که در کنار موارد دیگه، میتونه به رتبه بندی کمک کنه. دوباره تاکید میکنم که صرف اینکه یک دامنه عمر بالایی نداره، دلیل بر رتبه گرفتن نمیشه!
اگر هر مقاله آموزشی که درباره دیسکاور منتشر میشود را بخوانید، همه بدون استثنا اعلام کردند که حتما باید تصاویر شاخص صفحه شما، در عرض 1200 پیکسل باشد تا بتوانید از دیسکاور ورودی بگیرید. درصورتی که اصلا “باید” در کار نیست!
✳️ برای اینکه متوجه این موضوع شوید، کافی است که یک نگاهی به بخش دیسکاور گوشی خودتان بندازین و چندتا از محتواها را باز کنین. حالا سایز تصاویر شاخص این صفحات را که بررسی کنین، میبینین که تصاویر خیلی از آنها، اصلا در عرض 1200 پیکسل نیست!
‼️ پس هیچ الزامی به استفاده از تصاویر در عرض 1200 پیکسل برای اینکه از دیسکاور بازدید بگیریم وجود ندارد. صرفا استفاده از این تصاویر، میتواند شانس ورودی گرفتن صفحات ما از دیسکاور را افزایش بدهد.
این اتفاق، کاملا عادی هستش و اکثر سایتها هم باهاش رو به رو هستند. چرا؟ چون روش کار موتور جستجو گوگل، به سه بخش تقسیم میشه که در ادامه به ترتیب به شما معرفی میکنیم:
1️⃣ کراولینگ
2️⃣ ایندکسینگ
3️⃣ رنکینگ
✳️ پس الان که پست شما ایندکس شده، یعنی مرحله ایندکسینگ انجام شد و هنوز مرحله رنکینگ به درستی انجام نشده. پس اینکه میبینین بعد از چند ساعت، رتبه های شما جا به جا میشن، یه امر کاملا طبیعی هستش و اصلا نیاز به نگرانی نیست.
‼️ هر کدام از این مراحل، میتونه از چند ساعت تا چند روز هم طول بکشه که این موضوع بستگی به موارد مختلفی مثل وضعیت کراول سایت شما داره.
از وقتی که هوش مصنوعی ها برای تولید محتوا ظهور کردند، حرف و حدیث های زیادی درباره این موضوع به وجود اومده که خیلی ها معتقدند سایتهایی که از هوش مصنوعی برای تولید محتوا استفاده میکنند، به زودی جریمه میشن و از نتایج گوگل هم حذف میشن.
✳️ این حرف درسته تا زمانی که پیرو Ai Generated Content باشین! محتواهای Ai Generated Content محتواهایی هستند که توسط هوش مصنوعی تولید شدند و اصلا نیاز کاربر رو پاسخ نمیدن یا بهتره اینطور بگیم که اصلا محتوای مفید و درستی نیستن.
❎ ولی اگه شما پیرو Ai Powered Content باشین، نه تنها هیچ مشکلی برای شما پیش نمیاد، بلکه اگه اصولی انجام بشه، میتونه رتبه های خوبی رو هم برای شما به دست بیاره. Ai Powered Content محتواهایی هستند که برای نوشتن اونها (ایده پردازی، ظاهر ساختار، تولید محتوا کاربرپسند و …) از هوش مصنوعی کمک گرفته میشه.
‼️ گوگل صریحا اعلام کرده که مهم نیست محتواهای شما با هوش مصنوعی نوشته میشن یا توسط یک نویسنده. مهم اینه که کاربرپسند باشن. پس اگه شما چه از نویسنده برای نوشتن محتوا استفاده کنین یا از هوش مصنوعی و اگه برای کاربر مفید نباشه، احتمالا جریمه شدن یا رتبه نگرفتن رو داره.
قطعا اکثر کاربران، حال و حوصله خوندن توضیحات دسته بندی رو ندارن؛ برای همین، اکثریت میگن که توضیحات دسته بندی محصولات رو باید فقط برای ربات های گوگل بنویسین. البته این حرف درست بود، تا زمانی که الگوریتم هلپفول کانتنتی وجود نداشت. الان دیگه داستان کمی فرق میکنه.
✳️ دیگه حتی توضیحات دسته بندی رو هم باید برای کاربر بنویسین. درواقع گوگل نباید بفهمه محتوایی که برای توضیحات دسته بندی نوشتین، برای کاربر مفید نیست و اگه متوجه این موضوع بشه، قطعا رتبه های خودتون رو از دست میدین.
❎ پس اگه شما الان هم توضیحات دسته بندی محصولات خودتون رو برای کاربر ننوشتین، بهتره که یکبار بررسی کنین و اگر بر اساس نیاز کاربر نوشته نشده بود، اپدیتش کنید.
✅ اگه 5 سال پیش این سوال رو میپرسیدین، شاید میشد گفت که بله، میشه؛ ولی الان اصلا اینطور نیست. درواقع سئو خیلی پیچیده تر از این حرفهاست که با بولد کردن یکسری کلمات، بتونیم رتبه بگیریم.
❎بولد کردن صرفا به منظور تاکید بر روی یک کلمه یا جمله برای کاربر هستش. اگه بولد کردن همین کلمات، به نظر شما، برای کاربر مفید هستش، پس انجامش بدین. ولی باز هم نباید انتظار داشته باشید که با بولد کردن به رتبه خوبی برسین.
جواب این سوال، بستگی به خود اون کلمه داره؛ درواقع باید اون کلمه رو بررسی کنید تا متوجه بشین که آیا اون کلمه نیاز داره که براش یک صفحه جدید زده بشه یا نه! در حالت کلی که مشخصه؛ با بررسی چشمی هم میتونین متوجه این موضوع بشین. ولی در بعضی از مواقع ممکنه که اینطور نباشه. در این لحظه باید چیکار کرد؟
❎ در این لحظه، فقط کافی هستش که کلمه مدنظرتون رو در گوگل سرچ بزنید و ببینید که بقیه سایتها یک صفحه مجزا برای این کلمه دارن یا نه!
❎ برای بررسی دقیق تر، میتونین کلمه اصلی صفحه (همون صفحه ای که توی سرچ کنسول بررسی کردین) و کلمه ای که میخواهید بدانید که نیاز به صفحه جدید دارد یا نه را در گوگل سرچ بزنید و حالا نتایج این دو سرچ را با هم بررسی کنید. اگر اکثر نتایج یکسان نبودند، پس یعنی باید یک صفحه مجزا برای اون کلمه زده بشه.
‼️ البته این موضوع رو هم بگیم که در یکسری از مواقع و به دلیل گپ بودن کلمه، ممکنه که نتایجِ یکسان به شما نمایش داده بشه. پس همیشه یکسان بودن نتایج، نشان از هم کانسپت بودن کلمات نیست!
قطعا این مورد زمانی رخ میده که توی اسم برند شما، رقابت وجود داره؛ این مشکل هم قطعا روش های خاص خودش رو برای برطرف کردن داره؛ فقط شما باید این مراحلی که در ادامه معرفی میکنیم رو انجام بدین و صبور باشین! حالا این مراحل چی هستن؟
➖ توی لینکسازی های داخلی در مقالات و صفحات مختلف، با اسم برند به صفحه اصلی سایت لینک بدین.
➖ توی فهرستی که در هدر قرار داره، به جای صفحه اصلی یا خانه که به صفحه اصلی لینک داده شده، کلمه برند خودتون رو قرار بدین.
➖ چند بک لینک پروفایلی با اسم برند بسازید و به صفحه اصلی سایت خودتون لینک بدین. (#بکلینک رو بررسی کنید.)
➖ سعی کنین که اگه محدودیت بودجه نداشتین، یکسری رپورتاژ ارزان قیمت (و البته باکیفیت) خریداری کنید و کسب و کار خودتون رو معرفی کنید و در انتها با انکرتکست برند، به صفحه اصلی سایت لینک بدین. (از سایت های انتشار رپورتاژ اگهی رایگان مثل تلگراف، ویرگول، آیدات و … هم میتونین استفاده کنین.)
➖ سایت خودتون رو در گوگل مپ ثبت کنین
‼️ این روند ممکنه تا یک الی سه ماه هم طول بکشه. پس همین مراحل به صورت اصولی و مستمر انجام بدین و صبور باشین!
✅ قطعا وقتی که شما میخواین عکس یک پست یا محصول یا هر صفحه دیگه ای رو عوض کنید، هدفتون بهبود تصاویر اون صفحه هستش و اگه به اینصورت باشه، قطعا باعث افت رتبه نمیشه و حتی شاید شاهد رشد رتبه اون صفحه هم باشید.
‼️ البته این نکته رو هم بگم که در بعضی از مواقع که خیلی هم کم رخ میده، شاید تا یک مدت کوتاهی با افت رتبه مواجه بشید که این مورد هم موقتی هستش و بعد از چند وقت، رتبه قبلی خودتون رو به دست میارید و حتی شاید بهبود رتبه هم داشته باشید.
در زمانی که شما یک لینکی را در صفحات خودتان قرار میدهید، میتوانید مشخص کنید که کاربران پس از کلیک بر روی لینک، وارد یک تب جدید شوند یا نه! همین گزینه باعث شده تا این سوال پیش بیاید که این گزینه باز شدن لینک در تب جدید را فعال کنیم یا نه؟!
✳️ در کل برای لینکهای خارجی، پیشنهاد میشود که لینک ها در تب جدید باز شوند. ولی برای لینکهای داخلی، نمیشود که یک تصمیم کلی را برای همه سایتها گرفت!
❎ اینکه لینک داخلی در تب جدید باز شود یا نه، بستگی به رفتار کاربران شما دارد؛ برای همین باید بررسی کنید که کاربران شما، کدام نوع را بیشتر میپسندند! برای همین به صورت تست، باز شدن لینک در تب جدید را در چندین صفحه پیاده سازی کنین و رفتار کاربران را با بقیه صفحه ها که لینک ها در همان تب فعلی باز میشوند، بررسی کنید.
‼️ برای بررسی رفتار کاربران میتوانید از ابزار مایکروسافت کلیرتی استفاده کنید.
‼️ یادتان باشد که زیاد خودتان را درگیر این موضوعات نکنید. چون در سئو، مسائل و نکات بسیار مهمتری داریم که این دسته از مسائل، اصلا به چشم نمی آیند.